Den Manglende Dimension I Seksualundervisningen
Den Manglende Dimension I Seksualundervisningen
Stævnemøder og Teenager Moral

Kapitel 12


Unge møder hinanden under former der har undergået radikale forandringer i de sidste 75 år. Har det været gode forandringer – eller er stævnemøder blevet en kunstart, der er gået tabt?

Hvad med at “være kærester”? Hvad er der sket med “necking”, “petting” og før ægteskabelig seksuel erfaring?

Det er på tide at kendsgerningerne bliver ført ajour med SANDHEDEN!

Lad os ræsonnere for eller imod på en rationel og fornuftig måde!

Lad os først se på nutidens teenagere verden over og forstå hvor forandrede de er!

IKKE ALENE er en moralsk revolution under stormende fremskridt rundt om i verden, der er også en teenage revolution i stærk udvikling, og den udgør selvfølgelig størstedelen af “Den Nye Moral”.

Er Nutidens Ungdom Virkelig Værre?

Der er nogen der med selvsikker optimisme og uden at være særlig godt informeret, forsikrer os om, at vor tids unge ikke er

190


anderledes – og i hvert fald ikke værre – end tidligere generationer. Men kendsgerningerne beviser noget andet.

Menneskenaturen er den samme. Men vi lever simpelt hen i en anden verden i dag. Opfindelse af grammofon, bil, film, radio og TV og andre produkter i maskinalderen har indført nye holdninger og ændret skik og brug. Menneskenaturen har tilpasset sig de forandrede tider og udtrykker sig meget anderledes i dag.

Nogle nedtysser de nøgne kendsgerninger. Men vor ungdoms velfærd står på spil. Ungdommen drifter af sted med de umoralske tidevandes strøm, og farer i fuld fart forbi deres voksne i et nedadgående styrt. Der er en tendens. Det er en amoralsk tendens, og den vinder indpas med stigende fart. Det er naturligt for unge mennesker at følge tendensen. De har en stærk trang til at tilhøre en gruppe. Det er på tide vi indser kendsgerningerne på en utvetydig måde.

Folk er som får der følger lederen til slagtehuset uden at være klar over, hvor de bliver ført hen. De er godtroende… ja, ganske meget endda! Men alligevel vil de være “in”! Det er naturligt at følge gruppen.

Fra Chaperone til “Elskovs Stævnemøder”

Se dog her som tiderne har ændret sig – og med dem den moralske målestok!

Da min moder var i stævnemøde alderen midt i 1880erne, var chaperoner populære. Hun klædte sig med lange ærmer, høj lukket hals og nederdelen slæbte i støvet. Unge mænd vidste ikke hvordan pigernes ben så ud. I sin forlegenhed husker jeg fra min barndom, at min moder kaldte dem for “lemmer”. Når en ung mand begyndte at invitere en ung dame ud, “bejlede” han til hende. Der var meget få kærtegn om nogen i det hele taget og kun hvis de unge par kunne slippe af med chaperonen. Det hed at “kissemisse” eller at

191


“anspore”. Men selv ved sådanne lejligheder, ville de pæne unge damer sætte grænser.

En generation senere da jeg blev en ung mand var chaperonen forsvundet. Men i de tidlige stævnemøder – efter seksten års alderen – var denne form for kærtegn man i dag kalder “necking” endnu ikke almindelig praktiseret. Eller hvis den var, må jeg have været komplet uvidende.

Jeg husker tydeligt en episode efter jeg var fyldt tyve. Sammen en anden ung mand der havde bil og hans veninde, havde jeg inviteret en pige ud flere gange. Vi hentede min veninde i hendes hjem. Dengang havde all biler aircondition for de var åbne. Det begyndte at regne, så vi knappede sidegardinerne på. For at holde gardinet nede på min venindes side, var det nødvendigt at række min arm over sædet bag hende. Jeg skal aldrig glemme hvor svært det var at holde armen langt nok bagud, for at undgå at røre ved hendes nakke. Jeg var frygtelig bange for, at hun ville synes at jeg var “fræk” hvis min arm kom til at berøre hende!

Nutidens unge vil more sig over dette. Ja, TIDERNE HAR VIRKELIG ÆNDRET SIG!

Senere hørte jeg om en episode, som en ung mand jeg kendte meget godt, var indblandet i. Han og en enogtyve års kammerat gik ud med to veninder. Det andet par var begyndt at “love up” som de unge dengang kaldte det. Min ven begyndte at frygte, at han ville blive anset for “langsom” eller gammeldags. “Love up” var begyndt at blive anset for normalt efter man havde været ude sammen en to tre gange. Min ven begyndte da forsigtigt at lægge armen omkring sin venindes skulder. Hun protesterede ikke. Efter endnu et par stævnemøder dristede han sig til at kysse hende. Hun gjorde ingen modstand. Men ellers forholdt han sig meget korrekt.

Pigens far var død og hendes stedfar havde en

192


Automobilforretning der solgte Buick biler. Han tog ofte det unge par med ud at køre søndagstur sammen med sin kone. Ikke mange familier var ejere af en bil dengang. Det unge par sad i bagsædet og han havde som regel sin arm om pigens skuldre. Der var ingen protest fra hendes mor eller stedfar. Det syntes at være accepteret som normalt.

En aften da de to sad på verandaen i en svingesofa, begyndte pigen at fortælle denne unge mand, hvor mange penge hendes far havde efterladt hende. Det var ikke en formue, men nogle få tusinde dollars. Hun begyndte at komme med forslag til hvad de skulle bruges til.

“Vent lige lidt!” udbrød han pludselig. “Hvad snakker du om?”

“Jamen,” svarede hun, “jeg mener at vi burde begynde at planlægge vort giftermål.”

Hun fortsatte lige så overrasket som han: “Hvorfor har du opildnet mig, hvis det ikke er for at vi skal giftes?”

Den lamslåede unge mand begyndte at forklare, at han aldrig før havde søgt tilfredsstillelse i at opildne, men at han var begyndt at have følelsen af, at det var ventet. Pigen brast i gråd, sprang op og løb ind i huset og knaldede døren i efter sig. Dagen efter forsøgte vennen at ringe til hende, men det var hendes mor der svarede telefonen.

“Lucille fortalte mig alt,” svarede den indignerede moder køligt. “Hun ønsker aldrig at se dig igen.” Og sådan blev det!

I disse “loving-up” dage før Første Verdenskrig, blev pigerne holdt “anstændige”. Egentlig seksuelt samkvem var utænkeligt. Piger der gik med til det “mistede deres ære”.

193


Har tiderne har ændret sig?

Spørgsmålet lyder fuldstændig naragtig nu om stunder. Fuldt gennemført førægteskabeligt samleje er reglen – bortset fra at ordet “førægteskabelig” ikke er på mode mere. Selve ægteskabet er ved at gå af mode.

Ungdommens Indflydelse

Kun få mennesker er klar over i hvilket omfang ungdommens indflydelse har fået overhånd. De dominerer faktisk verdensbilledet.

Esajas forudså vor tid. Her er en portion af profetien: Den taler om folk i VORE DAGE – i disse sidste tider – Gud siger: “Jeg giver dem drenge til øverster, og drengekådhed skal herske over dem… dreng sætter sig op mod olding, usling mod hædersmand… Mit folk har en dreng ved styret… Zions døtre bryster sig og går med knejsende nakke og kælne blikke, går med trippende gang…” (Esa.3:4-16). Utrykket “kælne blikke” når det bliver korrekt oversat, hentyder til sminkede øjne – make-up i ansigtet og sensuelle vuggende hofter for at ægge drengene.

Se nu på kendsgerningerne!

Hvorfor har næsten alle radiostationer ændret format til “rockmusik”? Fordi Gallup og andre undersøgelser viser, at de har flest tilhørere. Men HVEM er det der lytter? Næsten kun “ungerne” i de første og midterste teenager år. Men undersøgelserne fortæller ikke noget om lytternes alder, så radiostationerne der køber tid, ved kun HVOR MANGE der lytter! Store forretninger og “små forretninger” spenderer derfor millioner af dollars på den station der har det højeste “lyttertal”.

194


Deres argument er, at disse unge nærmest dominerer nationens FORBRUG!

HVEM afgør hvad der er “populær musik” i dag? “Teenagerne.” Selv radiostationer der ikke spiller rockmusik, spiller for det meste det man kalder “populær” musik. Men er det MUSIK? Eller er det klage, jammer, sørgesang og skrig?

HVORFOR blev ti, tolv- og op til femtenårs små piger så godt som SINDSYGE -- i virkeligheden udsatte de sig for dæmon-besættelse -- over de engelske “Beatles”? Det ville aldrig være sket halvtreds år tidligere.

De unge fastsætter dansemoden, temaer til film, radio formater, endog annonceringer og de fleste områder indenfor underholdning!

En anden ting som mange ikke er klar over er, at denne teenage indflydelse på samfundet overvejende er en seksuel indflydelse. Teenagere er meget mere optaget af sex, end når de er blevet ældre og mere modne.

SEX er sammen med vold, kriminalitet og mord derfor blevet den grundlæggende formel i film og TV.

Gennem de sidste tyve eller tredive år er det gået op for teenagere, at der er store fordele ved at være mange og ved at organisere sig. Det startede faktisk helt tilbage i tyverne, med sheikerne, flapperne og Charleston danserne. Derefter kom jitterbug, bobby sokkerne, sexklubberne og banderne. I England blev Teddy drengene efterfulgt af de “Moderne” og Rockerne (Rock and Rollers).

I mange kommuner blev politi og borgere yderst chokerede over at opdage eksisterende klubber for “ikke møer”. Mange af dem var maskerede som “teenageres sociale klubber”. Der legede de “seksuelle lege”. I nogle klubber blev partneren valgt ved lodtrækning. Klubreglerne krævede utilladelige forhold og hyppighed mindst en gang om

195


ugen. For at blive medlem skulle pigerne ofre deres mødom i en ceremoni, hvor alle medlemmerne var tilskuere.

Der har været teenager drikke- og sexgilder. Også marihuana eller “pot fester” – hvor drugs og “fri sex” blev serveret. Der har været hippie rock festivals og “love-ins” hvor nøgenhed og sex var almindelig.

Teenager moral og respekt for sømmelighed er sunket lavere end nogensinde. Mange unge mennesker udtrykker den holdning, at der intet er forkert ved ulovlig eller promiskuøs sex.

HVORFOR?

Tag et typisk eksempel. En nitten år gammel dreng havde opholdt sig i en by i kun seks måneder. Han remsede navnene op for politiet på elleve piger, han havde haft ulovlig sex med, nogle af dem fra “de bedste” familier. “Du kan “få” næsten hvilken som helst pige i byen på det første møde, fortalte han. I denne skandale der kom i aviserne, afsløredes de betydningsfulde kendsgerninger.

Ikke én eneste af de implicerede havde fået formel seksualundervisning – hverken drenge eller piger. Alle drengene havde givet sig af med sex før de var fyldt femten. Ingen følte sig knyttet til hverken fader eller moder. Politichefen udbrød, at det var en skam, at han ikke var i stand til at bruge en ridepisk på de ligegyldige forældre!

En af mødrene undskyldte sig med at sige: “Du kan ikke beskylde mig for Janes forlegenhed! Jeg kan garantere, at hun ikke har lært noget om sex i mit hus. Ordet har aldrig været nævnt hos os!”

Teenage Sex og Vold over hele Verden

Den store, hurtigt voksende bølge af teenagers mangel på moral, deres drug forbrug og vold er OVER HELE VERDEN! Nyhedsmedierne sender stakkevis af

196


reportager om ødelæggelse på ejendom -- specielt skoler – røveri, brand, vold og ofte MORD!

Der findes kendsgerninger og statistikker om teenagers amoral og ungdomskriminalitet, der kunne fylde denne bog mange gange.

Men HVORFOR? Hvad er årsagen?

Verden ønsker ikke at høre det sande svar!

Verden nægter at indrømme den tragiske SANDHED!

Det SANDE svar er dette: Noget er blevet fjernet fra denne jord, noget der er stort behov for at det bliver genindført! Dette “noget” er kundskab om, respekt og lydighed mod GUDS LOVE OG REGERING!

Men, er der nogen der vil godtage dette svar? De fleste vil fortsætte med deres oprør imod Skaberen og forsøge at finde egne løsninger på problemerne. Men der er ikke andre løsninger!

Engang var der fred, orden, lykke og glæde her på jorden. Selv om du ikke tror det, er det dog SANDT. Engle beboede jorden. Den Almægtige Gud havde sat den højest rangerende ærkeengel, Lucifer til at administrere Guds Regering på jorden. Lucifer var en strålende kerub. Han besad hele summen af visdom og skønhed. Det gik ham til hovedet. Han blev forfængelig. Forfængeligheden overvældede ham. Hans sind svulmede af fortørnelse over, at han kun herskede på jorden – en lille prik i universet – mens Gud herskede over hele universet.

En tredjedel af englene fulgte ham i krigerisk aggression for at omstyrte Guds trone og overtage regeringen af UNIVERSET. Men de blev drevet tilbage til jorden. Fysisk kaos ramte jorden som følge af dette vældige mytteri. På seks dage restaurerede Gud jorden og skabte MENNESKET (Sal.104:30).

Gud gjorde da mennesket af dødeligt materie. Men han gav mennesket INTELLEKTUEL evne. Da mennesket valgte at være ulydig mod Gud – at gøre det onde, blev dets sind fjendtligt indstillet mod Gud. Det antog Satans selviske og rebelske holdning, som blev til den

197


MENNESKELIGE NATUR. Menneskenaturen indeholder Satans attitude (Lucifers navn var blevet ændret til Satan). Menneskenaturen er en TILTRÆKNINGSKRAFT, ligesom tyngdekraften, der hælder i retning af forfængelighed, grådighed, selvoptagethed, konkurrence ånd, fjendtlighed, ligegyldighed, fortørnelse og had imod andre. Dette er menneskets naturlige attitude og tendens. Den er en konstant KRAFT, der suger mennesket i Satans retning. Det er VEJEN DER NATURLIGT DRAGER MENNESKET. Fordi den snedige Satan, der stadig sidder på jordens trone, begynder at indpode sin attitude i barnets sind allerede i dets første leveår.

Menneskelig Natur -- Minus Hensigt!

Lad os forstå den virkelige grund til de nuværende problemer. Grunden er simpelt hen menneskets natur.

Men Gud udstyrede menneskene med INTELLEKTETS evne, med kapacitet til at indse sine fejltagelser, hvis det vil. Adam kunne have adlydt Guds bud, modstået Satan og aldrig have tilladt det vi kalder “menneskelig natur” at få tag i sig, og dermed kvalificeret sig til at blive jordens HERSKER og STYRE jorden efter GUDS LOVE i Satans sted. Men Adam adlød ikke Gud. Han bukkede under for Satan, og hans efterkommere har gjort det samme lige siden.

Jesus Kristus adlød Gud, holdte Guds bud, modstod Satan, tillod aldrig det vi kalder “menneskelig natur” at komme ind i sit sind. Han overvandt djævelen og kvalificerede sig til at administrere GUDS REGERING i hele verden. Derefter steg han til himlen for officielt at blive kåret til VERDENSREGENT. Himlene har modtaget ham INDTIL – se det i Apostlenes gerninger 3:19-21, kun “INDTIL GENOPRETTELSESTIDERNE da al ting skal blive genoprettet” – det vil sige, GENOPRETTELSE af det der var blevet afskaffet – genoprettelse af GUDS REGERING!

Den tid er NU næsten over os! Udbruddet af universel VOLD er et af signalerne! “Som det var i Noahs dage,” sagde Jesus, “sådan skal det blive,”

198


lige før Kristus kommer tilbage for at GENOPRETTE GUDS RIGE og FRED på jorden! Lige før Syndfloden var der ulovlig sex og VOLD! Det var der ikke for tres år siden. VORE DAGE ER EN TID MED ULOVLIG SEX OG VOLD!

Kan vi se skriften på Væggen?

HVAD ER ÅRSAGEN til vold – til umoral?

ÅRSAGEN ER MENNESKELIG NATUR FYLDT AF FORFÆNGELIGHED – ingen FORMÅL, fravær af forældrenes opdragelse og disciplin!

Der er ingen sans for HENSIGT i dag. Vi får at vide, at vi må indordne os og lære at leve i en verden fuld af problemer der ikke kan løses! Nuklear krig, der kan udslette menneskeliv fra jorden, synes at være lige om hjørnet parat til at udbryde når som helst.

De unge i dag har ikke fået NOGET AT LEVE FOR! Intet HÅB! Ingen FREMTID! De har flere penge end nogensinde før. DE KEDER SIG! De er oprørske. Der er en OPRØRSK ånd i luften! De er fortørnede på al slags AUTORITET!

Men deres forfængelighed overgår sig selv!

Hvorfor skød og dræbte Lee Oswald Præsident Kennedy? Frustreret forfængelighed! Han søgte status, men på den gale måde. Amerika afviste ham. Rusland sendte ham tilbage. Han var en lille mand, uegnet til storhed, alligevel krævede han desperat at gøre noget, der ville give ham en plads i historien, få verden til at tage notits af ham!

Selv Warren Kommissionen kunne ikke finde anden forklaring eller motiv!

HVORFOR vender formålsløse unge mennesker der keder sig ihjel sig til vold? En artikel i “Readers Digest” siger: “Drenge eksploderer i vold for at bevise, at de er voksne. Nogle er ude af stand til at opnå succes i skolen… i stedet søger de status i hooliganisme.”

199


Der er svaret, “DE SØGER STATUS” – ren og skær FORFÆNGELIGHED, uden nogen konstruktiv og sund HENSIGT!

Deres forældre har SVIGTET!

En far sagde om sin dreng der havde problemer med politiet: “Det er ikke min skyld! Hvordan kan det være det, vi har altid givet ham alt det han ønskede. Jeg forstår ikke HVORFOR han gjorde denne forfærdelige ting!”

Ja, faren gav ham PENGE. Men han svigtede ved ikke at give ham rigtig undervisning, oplæring, et formål med livet, egnet disciplin, eller indpode en fornemmelse af ansvar og respekt for autoritet i drengen. Han gav ham muligvis heller ikke et virkeligt fader-søn kammeratskab! Ligesom han svigtede ved ikke at have lært drengen SANDHEDEN om SEX!

Teenagere Behøver Saglig Instruktion

Det er ikke alene et paradoks, at millioner af teenagere har betydelig sex erfaring og næsten ingen seksuel kundskab. Det er i høj grad på grund af uvidenhed – eller mangel på rigtig instruktion omkring den rette måde og det rette tidspunkt – når de unge søger at tilfredsstille deres nysgerrighed igennem erfaring. Og desuden er de som “får” når det drejer sig om mode – når “de andre gør det” – mennesker ønsker at “høre til.” Så følger de mængden – og forældrene ved det ikke.

Selv når børn og unge modtager formel seksualundervisning, bliver det altid forelagt fra den fysiske, den materielle side, fra den sensuelle tilgang.

Havde teenagere fået en anstændig undervisning i det de behøver at vide om sex fra de tidligste år i deres liv, af oplyste og kærlige forældre, ville de skrækkelige tragedier som teenager- og førægteskabelig sex, have været reduceret til et minimum.

200


Hvis du i dag fortæller en teenager at “necking” er FORKERT – at man aldrig bør give efter for denne lyst – at det er en absolut SYND – at det berøver deres fremtidige ægteskab for meget af en mulig glæde, nydelse og lykke – vil den unge mand eller kvinde se overbærende og beklagende på dig, og undre sig over, hvordan du kan være så naiv!

De ville ganske givet fordreje sandheden og udbryde: “Dit stakkels skvat! Hvor har du været, at du endnu ikke kender livets kendsgerninger? BLIV VOKSEN! Dette er det tyvende århundrede!”

I virkeligheden er det den unge, der er naiv, uvidende og ulært i SANDHEDEN om livets kendsgerninger!

“Kærester”

Den egentlige grund til nutidens umoral er selvfølgelig den MENNESKELIGE NATUR. Menneskelig natur er grundlaget for al vold, krig, kriminalitet og alle problemerne i denne nuværende onde verden!

Men, som vi sagde i begyndelsen af dette kapitel, den menneskelige natur udtrykker sig på forskellige måder og tilpasser sig efter de skiftende tider.

Menneskelig natur er simpelthen den ubevidste tiltrækningskraft af visse holdninger. Det er disse holdninger Satan har overtaget. Det er den naturlige attitude Satan har indpodet i sindet lige fra den tidligste barndom. Det er en attitude af forfængelighed – af selvoptagethed – af lyst og grådighed. Det er en attitude af fjendtlighed imod andre, og opsætsighed imod autoriteter. Som forklaret tidligere, udvider den “selviske sfære” sig til at omfatte de individer man har forbindelse med, dette kan være familien, klubben, banden, kirken eller fædrelandet.

Patriotisme er et eksempel fra den “selviske sfære” der

201


her er udvidet til at omfatte fædrelandet. Men patriotisme er en udtrykt form for loyalitet til fædrelandet i modsætning til ANDRE lande. Dette indebærer en automatisk passiv eller aktiv fjendtlig holdning til andre lande. Biblen klassificerer det som ”… kødets gerninger… (at tage) parti” (Gal.5:19-20) i modsætning til ”Åndens frugt.”

Den naturlige tendens til at ville “høre til” er bare et udtryk for én side af den menneskelige natur. Den giver trang til at følge med – til at være sammen med dem man har anerkendt som gruppe, team, bande eller andet. Denne natur udtrykker sig hos unge mennesker i ønsket om at være sammen med teenagere i stedet for deres forældre. Hvis ungdommen har en ny trend, som deres forældre rynker brynene ad, vil selvet automatisk forbinde sig med den og føle en naturlig (den menneskelige natur) og automatisk fjendtlighed og modstand imod de voksne.

Hvad med at “være kærester”? Dette begyndte i Amerika for mange år siden. Skikken spredte sig. Det var en ny måde de unge sidst i teenageårene og først i tyverne indførte. Men da attenårige og nittenårige begyndte at “være kærester” ønskede seksten og syttenårige at efterligne dem (Gal.5:19). Fjorten og femtenårige fulgte efter, og i dag er selv tolv og trettenårige “kærester”.

Temaet har allerede været drøftet her i bogen. At “være kærester” giver familiær nærhed, og denne frembringer en vis foragt – i dette tilfælde – for kyskhed, dyd og ære.

At “være kærester” er simpelt hen den naturlige respons på den menneskelige naturs tiltrækning. Den menneskelige natur er i sit inderste væsen doven. Når en dreng eller pige er kærester, føler de sig sikrede med hensyn til at følges ad. Drengen bliver sparet for at skulle spørge

202


andre piger, og dermed at udsætte sig for ydmygelsen og forlegenheden ved at blive afvist. Pigen føler en sikkerhed i at vide, at hun har en at gå ud med.

Familiariteten i “kæresteriet” gør det lettere for drengen at avancere tilnærmelsen og ende i seksuelt samkvem. Det er vanskeligere for pigen at sige NEJ. Det nedbryder barrierer og øger fristelsen til at fortsætte intimitetens fuldbyrdelse.

FRUGTERNE af at være kærester er absolut ikke gode!

En af de vanskeligste ting i verden, er at overbevise de unge om visdommen ved at gøre det de bør, i stedet for det de har lyst til. Men at gøre det man har lyst til, er at overgive sig til den menneskelige natur. Det er at rejse på syndens vej. Synd er menneskets største fjende, den volder smerte, hjertesorg, lidelse og angst. Men igen, det er nærmest umuligt for folk at forstå, at man ikke kan sætte hånden på en gloende pande uden at brænde sig!

Hvis forældrene ikke har lært deres børn de grundlæggende karakterregler fra barnsben, er det for sent ved fjorten, femten eller seksten års alderen at overbevise dem om, at de ikke bør “være kærester”. De er da for store og har allerede deres vilje sat så fast, at de ikke godvilligt anerkender den SANDHED, at de er for unge og umodne til den slags. Men “kæresteri” er ikke godt for dem der praktiserer det!

Hvad med “necking”?

Er “NECKING” Forkert?

At stille spørgsmålet “Er ’necking’ forkert?” ville forekomme den gennemsnitlige unge fuldstændig tåbeligt i dag.

HVORFOR?

Grunden er uvidenhed, forkert undervisning --

203


og mangel på rigtig vejledning! Også fordi der er nogle af livets kendsgerninger, de endnu ikke har lært!

Er Biblen en forældet og ugyldig bog? Hvis det er tilfældet, hvordan kan den da nøjagtigt forudsige vore dages VERDENSNYHEDER – og med så stor indsigt udmale menneskets natur? Den siger, “Kødets attrå er jo fjendskab imod Gud”. Og det er sandelig sandt. Når Gud siger “husk”, da glemmer alle øjeblikkeligt! Da Jesus sagde, “Tro ikke, at jeg er kommen for at nedbryde loven”, fortsatte alle med at tro, at han NEDBRØD den”. Hvis Gud i Biblen havde sagt, “HOLD JUL, NYTÅR OG PÅSKE”, da ville ingen gøre det!

GUD SKABTE MENNESKET maskulin og feminin. GUD velsignede mennesket med vidunderlige ægteskabs- og familieforhold på sit eget højt hævede niveau. GUD designede sex for at det skulle tilføre mennesket ubeskrivelig nydelse og glæde I ÆGTESKABET! I sin store visdom skabte GUD mændene, så de meget hurtigere end hustruen fik lyst og blev vakte – og han designede kvinder så de ikke var hverken fysisk eller mentalt beredte til samleje, før vækkelsen havde indfundet sig som resultat af kærlige kys, omfavnelse og kærtegn – ægtemandens kærlighedssank og dyrebare forsikringer! Med andre ord, med “necking” og “petting”.

Der er en vital HENSIGT med dette!

Havde Gud designet kvinder til seksuel vækkelse ligeså hurtigt som deres ægtemand, ville samleje i ægteskabet meget sjældent – måske aldrig – være blevet det højeste udtryk for KÆRLIGHED, som det var Guds hensigt – så det kunne KNYTTE OG SAMMENHOLDE ægteskabet, familien og hjemmet! Ægteskabet ville være berøvet sin velsignelse og sin sublime nydelse!

Men når drenge og piger engagerer sig i førægteskabelig elskov, kaldet “necking” og “petting”, endog “sværd petting” (udtrykkene er defineret i et tidligere

204


kapitel), er det IKKE kærlighed der sammenholder det som GUD har knyttet for livstid. Det er kun sensuel tilfredsstillelse. Det er LYST, selv om du ønsker at kalde det noget andet! DET FORSIMPLER, PLETTER OG UNDERGRAVER hele den vidunderlige oplevelse som Gud påtænkte skulle være en livslang gentagende oplevelse I ÆGTESKABET! Og det forringer og berøver parterne den fulde lykke de ville have fået i deres fremtidige ægteskab!

Dette kurmageri – “necking” og “petting – kærtegnene – er alt sammen DEL AF, og i virkeligheden det vigtigste i ÆGTESKABELIG SEKSUEL SAMKVEM!

En Dødssynd!

Derfor er det DØDSSYND at tilfredsstille sin lyst før man er gift – eller udenfor ægteskab!

Ungdommens VANER afgør ikke hvad der er SYND!

Skik og brug på efterskoler og lignende steder definerer ikke ret og forkert!

Det der accepteres af samfundet afgør ikke om det er SYND eller ej!

GUD DEN ALMÆGTIGE HAR ALLEREDE AFGJORT HVAD DER ER SYND!

Gud tillader ikke menneskene at bestemme HVAD synd er – men han tvinger os til at bestemme, om vi vil synde eller ej! Han har kaldet mig til at løfte min stemme og vise folk HVAD der er synd. Det gør jeg her. Jeg udfærdigede ikke denne LOV eller gjorde den VIRKSOM, selvom den er usynlig – DET VAR GUD DER GJORDE DET!

Hvordan kan man undgå graviditet udenfor ægteskabet, som er en tragedie? Hvordan kan man undgå skammen ved kønssygdom? Ved at kunne stoppe i tide? NEJ! Simpelt hen ved ikke at begynde “necking”!

Hvis det var SUNDT FOR unge mennesker, ville Gud have instrueret dem i, hvordan de skulle bære sig ad. Men SYND er ikke sundt – SYND ER HARMFULD FOR MENNESKER!

205


I et tidligere kapitel har vi beskrevet, hvordan man bliver involveret i synd. I Jakobs brev 1:14-15 forklares: “Derfor, når begæret har undfanget, føder det synd, og når synden er fuldvoksen, avler den DØD”.

Fristelsen er ikke SYND. Synd er når SINDET nærer fristelsen – holder på den – konstant har den i tankerne – konstant ønsker den, INDTIL ønsket ændres til HANDLING og SYNDEN begås. Hvordan undgår man synd? Ved IKKE AT BEVARE ØNSKET! Ved at skubbe det ud af tankerne øjeblikkeligt!

DET ER SYND at tro, at man kan “styre” det, når man falder for fristelsen – at du kan “stoppe i tide”!

Tidspunktet for at UNDGÅ SYND er før den begynder!

Denne verdens samfundsskikke har deres udspring i den menneskelige natur – det vil sige i SATANS veje – og de er diametralt MODSAT Guds veje!

At følge med strømmen betyder at snuble der ud ad, sammen med de andre dumme får der er på vej TIL SLAGTERBÆNKEN! Er det værd at følge strømmen? Ville det ikke være bedre at forlade strømmen af uvidende svæklinge, som én der har viden, visdom og KARAKTER! Enhver død fisk kan flyde med strømmen, men kun en levende kan svømme imod den!

Dette er ikke snerpet snak -- ikke “gammeldags” opfattelser. Det er intelligent og rationel FORSTÅELSE, baseret på Skaberens instruktionsbog!

Hvor er det synd, at nutidens forældre ikke har givet de unge den rigtige undervisning fra starten!

Det er hvad GUD FORLANGER af alle forældre – et ansvar de skal stå til regnskab for på DOMMENS DAG – at de underviser og informerer deres børn om KENDSGERNINGERNE i sex.

206


Denne undervisning bør begynde når børnene er ganske små.

Stævnemødet – er det en tabt Kunst?

Er det at invitere en veninde eller aftale stævnemøde, en kunst der er gået tabt. Det kunne se sådan ud. Der er i hvert fald ikke nogen “kunst” i den måde unge mødes på nu om dage.

Det er som om unge mennesker ikke ved hvad de skal gøre af dem selv, når de er sammen. Måske foregår de fleste stævnemøder i parkerede biler på ensomme steder, og tiden går med “necking”, eller samleje. Eller i en mørk teatersal hvor de lader fantasien drive af sted i en færdigspundet dagdrøm.

At komme sammen betyder ikke længere mental stimulering med et socialt opbyggende udbytte. Det er ikke opbyggende, men nærmere en tilbøjelighed til at nedbryde og ødelægge karakteren.

Nogle stævnemøder foregår selvfølgelig med forskellig slags dans. Nogle er oplivende både fysisk og mentalt, men andre er degraderende og moralsk harmfulde – alt efter hvor det foregår samt deltagernes kvalitet og karakter.

Da jeg inviterede ud i mine unge dage, havde jeg et “system”. Jeg var uomvendt, og mine motiver var uden tvivl, i hvert fald delvis, forfængelighed. Jeg var fast besluttet på kun at invitere piger af højeste niveau. Vi gik ofte i teateret, nogen gange til film (det var stumfilmens dage), og en gang imellem til en dans. Men aldrig til offentlig dans. Dengang havde offentlig dans ikke et godt omdømme.

Men som regel gik vi en tur, hvor vi førte gnistrende og oplysende samtale, spiste is eller drak en sodavand i en kaffesalon. Jeg tilbragte megen af min tid på biblioteket, hvor jeg læste filosofi, selvbiografier eller

207


rejsebeskrivelser, og de var temaer for interessante samtaler.

Under det første møde analyserede og vurderede jeg pigen. Jeg vidste ikke hvordan en fyr “blev forelsket”, men jeg gik ud fra, at det skete uventet og på en eller anden mystisk måde. Jeg ønskede ikke at det skulle ske for mig, hvis det ikke var en kvalificeret pige. Hvis det første møde ikke gav mig indtrykket af, at hun kunne være passende som hustru og mor til mine børn, blev invitationen aldrig gentaget, for jeg ville ikke risikere at “falde” for hende.

Jeg tog ingen chancer for at “falde” for den forkerte pige, som jeg måske kunne blive så blindt forelsket i, at jeg ikke ville kunne indse det.

Jeg husker en anden pige, hun var smuk, attraktiv og med gode samtale evner. Jeg inviterede hende ud for anden gang, men der opdagede jeg, at hun var doven og ikke ville hjælpe sin mor med opvasken, rede senge eller andet husarbejde. Jeg inviterede hende aldrig igen.

Jeg inviterede to eller tre piger ud jævnligt, men ikke regulært eller som “kærester” på nogen måde. De havde absolut ingen “sex appeal” der virkede på mig. Der var ingen fristelse til “necking” som det hedder nu om dage imellem ungdommen. En af dem virkede på mig som en kold jernlygtepæl. Alligevel inviterede jeg hende ud en gang imellem for hun var en usædvanlig fin pige, som jeg havde stor respekt for, og så var hun en interessant samtalepartner.

Stævnemøder kan og bør gøres til en virkelig kunst. De bør planlægges og forberedes med omtanke. Et sådant møde burde være en oplevelse der øger den mentale, sociale og åndelige karakterudvikling i både drenge og piger. Den slags stævnemøder er meget mere givende, og efterlader en god og dejlig fornemmelse. I nutidens forkvaklede og perverse tankegang, går jeg ud fra, at min opfattelse vil synes meget gammeldags og naiv. Men for de der har lidt fornuft og

208


forståelse, vil det være klogt at følge den beskrevne metode.

At gå ud sammen burde gøres interessant. Det kan gøres interessant og stimulerende, opløftende og samtidig bidrage til den virkelige HENSIGT med livet, til karakterudvikling.

Hvis mit “system” ikke gjorde andet, så beskyttede det mig, indtil Den Evige Gud bragte den fineste lille kvinde i verden og mig sammen. Vore møder var stimulerende, udfordrende, fulde af dynamisk interesse. Og det blev de ved med at være i næsten 50 år!

Undervisning af Små Børn

Seksualundervisning bør starte så snart de små begynder at udvise nysgerrighed omkring deres små legemer – og det kan nemt være allerede i to – tre års alderen.

Der er blevet gjort nar af “fugle og bier” metoden, men alligevel er det en fornuftig metode. Fortæl små børn om GUD. Forklar dem om skabelsen. Om hvordan Gud skabte planter, blomster, fugle, bier og dyr.

Forklar derefter hvordan Gud er en ÅNDELIG Person der ser ud som mennesket, og har et ansigt med øjne, ører, næse og mund – et legeme med hænder og fødder – at det kun er GUD der består af ÅND, og hans øjne er som ILDFLAMMER; hans ansigt stråler som SOLEN – så strålende at ingen mennesker kan se på ham uden at blive blændet af det stærke lys. Gud er ALMÆGTIG og han har skabt alt det vi kan se.

Fortsæt med at forklare hvordan Gud besluttede at skabe MENNESKET i sit eget billede – ikke som dyr, eller fugle eller planter – og give os HJERNER ligesom hans egen, men med den forskel at han skabte os af materie, og derfor ved vi ikke lige så meget som han og har heller ikke så megen magt. Og ligesom alle planter og dyr blev skabt som han- og hunkøn og i stand til at reproducere sin egen art, på samme måde skabte Gud menneskene maskuline og feminine

209


så vi kunne få små babyer, der bliver til drenge og piger der vokser op ligesom far og mor.

Forklar hvor vidunderligt det er, at selv små babyer begynder som et lille “frø” eller ”æg” der ligger på det sted, hvor moderen bedst kan give det næring, beskytte og våge over det mens det udvikler sig. Du vil være i stand til at fylde op med detaljer – det vil jeg ikke forsøge her. Vis dem hvordan MENNESKER kan være en kærlig FAMILIE ligesom Gud, hvordan en baby har et HJEM, en mor og far der elsker ham – at han ikke skal være ude helt alene ligesom dyrenes babyer. Giv det sammenhæng med Gud og forbind det med KÆRLIGHED og FAMILIEFORHOLD.

Det vigtigste at forklare dit barn er, at DU vil svare på alle spørgsmål. Lær ham at komme til DIG og spørge, og aldrig snakke om disse meget vidunderlige men private temaer med andre børn.

Selvfølgelig kan du ikke fortælle et to – tre års barn alt dette. Men lidt efter lidt som barnet vokser, forklar lidt mere ad gangen. Vær altid foran “rendestenen”.

Børneopdragelse – Forældrenes Ansvar

En af de største SYNDER, KRIMINALITET, TRAGEDIE i denne verdens samfund, er den store synd der hedder FORSØMMELSE – forældre der forsømmer at undervise deres børn.

Ikke alene om seksualitet. De fleste forældre forsømmer at undervise deres børn – punktum!

Men før du forsøger at undervise dine børn – specielt om sex – da UNDERVIS DIG SELV! Det er et af de vigtigste formål med denne bog, og når du har læst den begynd da forfra igen!

Giv altid dine børn overflod af KÆRLIGHED. Vis dem hengivenhed. Fra tidligste barndom lær dem med kærlig og ubrydelig vedholdenhed

210


at respektere din AUTORITET – det skal være inden barnet fylder sit første år! Hvis smæk er nødvendig, da brug det, men altid vær varsom med ikke at skade barnet, og alligevel smæk hårdt nok til at det giver resultat. Mødre smækker med for let hånd, og det kan gøre mere skade end godt, især psykologisk.

Nogle fædre smækker eller slår alt for hårdt. Det skal gøre ondt, nok til at opfylde hensigten, men uden at skade. Det vigtigste formål med smæk er at indføre det princip, at “et sting syet til tiden sparer mange flere senere”! Barnet må aldrig smækkes til lydighed.

En mor forstod ikke hvorfor hendes smækken aldrig gav resultat – hun smækkede kun i desperation – for at tvinge barnet til at gøre det han fik bud om. Når hun sagde til sin fireårige dreng at det var tid til at gå i seng, ville han ikke. Så truede hun med smæk. Det var hendes første fejltagelse. Hun skulle have smækket med det samme FOR ULYDIGHED. Hun truede i stedet. Han var vant til trusler og vidste af erfaring, at de sjældent blev til noget. Ti minutter senere, truede hun igen utålmodig og lidt vred. Efter yderligere ti minutter gentog det hele sig. Endelig en halv time efter hun først havde sendt ham i seng, smækkede hun ham overbevisende i seng. Hun undrede sig over at denne scene skulle gentages så ofte!

Giv aldrig, aldrig smæk i vrede. Vær altid sikker på, at dit barn FORSTÅR kommandoen eller instruktionen. Når det er sikret, da kan du smække – hårdt nok til at barnet ikke ønsker det gentaget! Smæk for ULYDIGHED MOD DIN AUTORITET. Den forældre der tøver, er FORTABT! Gør det øjeblikkeligt -- efter at du har sikret dig, at barnet FORSTOD ordren! For det andet vær sikker på at du UNDERVISER – at barnet lærer lektionen – gør GRUNDEN til at du smækker let forståelig og med kærlighed. For det tredje, smæk med det samme!

Sig aldrig, “det vil gøre mere ond på mig

211


end på dig”. Uden at skade, skal det gøre så ondt, at barnet ikke vil være ulydig igen – men få ham til at forstå, at det var ham der fik dig til at smække – ikke at du havde lyst til det, men at han fik dig til det. Vær ikke bange for det de skøre børnepsykologer frygter – at barnet skal få “skyldfølelse”. Når et barn er ulydig er han skyldig, og det skal han vide.

Når vi ikke adlyder GUD, siger han det lige ud til os i Biblen, at vi er SKYLDIGE! Alligevel elskede Gud os nok til at lade Kristus dø for os, så vi kan blive tilgivet når vi angrer.

Lad barnet vide at det er skyldigt – men at det kan blive tilgivet efter at det angrer – anger er at ændre sig fra en trodsig og oprørsk holdning til en villig og lydig attitude.

Ydmyg aldrig dit barn – og slet ikke foran andre! Det mest ubarmhjertige man kan gøre mod en anden, er at få ham til at føle sig pisket, eller få ham til at miste al tillid og dermed forårsage et mindreværdskompleks. Sand YDMYGELSE er nødvendig i den rette guddommelige karakter – men man kan være YDMYG og alligevel passende selvsikker. Sand sikkerhed er TRO på GUD, ikke selvsikkerhed.

Pladsen i denne bog tillader ikke mere forklaring i denne retning.

Undervisning om Puberteten

Lyv aldrig for dit barn. AFVIS ALDRIG spørgsmål om sex. Sig aldrig “Du er ikke gammel nok”. Find altid en måde at give den rigtige forklaring på den rigtige måde og indenfor barnets kapacitet og forståelse.

Bebrejd ALDRIG dit barn for at stille spørgsmål om sex, og beskyld det ALDRIG for at interessere sig for “uanstændige” ting. Vær fuldstændig sikker på, at du fremstiller sex som Gud forordnede det

212


og den rette brug som anstændig, god og i virkeligheden hellig og ren – uden at du afviger fra denne indstilling! Fra den tidligste alder få dit barn til at forstå, at de gode ting også kan tvistes og BRUGES på en syndig måde.

Når det lille barn spørger sin mor, “Hvor kom jeg fra?” fortæl da SANDHEDEN. Mor bør sige, “du voksede og blev en baby inde i mig, her under mit hjerte”, samtidig med at hun peger.

Når små børn lærer at de skal holde køns områder tildækket, tal da aldrig om dem som “uanstændige”, eller på anden måde der kunne give indtryk af, at sex er uanstændig. Forklar at det er forkert at vise sine kønsdele til andre – at sex er noget, Gud ønsker at vi skal holde privat. Hvis en lille dreng og hans lille søster spørger til deres seksuelle forskel, er det på tide at undervise dem om sex og hvorfor Gud skabte dem på den måde.

Svar dem ærligt! Lad være med at fortælle dem løgnen om “storken”!

En lille purk sagde til en anden lille dreng: “Jeg har opdaget at alt dette, med at storken kom med min lille søster og om julemanden, ikke er sandt – og nu vil jeg også se nærmere på denne Jesus Kristus historie!”

Læger rapporterer om tilfælde hvor fortvivlede forældre kommer med deres tolv tretten års piger, fordi de ikke selv er i stand til at forklare, hvorfor de havde fået deres første menstruation. Det er for pinligt!

Dette burde aldrig forekomme! Hvis børn har fået en passende instruktion om sex efterhånden som de er vokset op, burde alle piger have fuld viden om menstruation før de når puberteten,

Alle mødre kan og burde fuldstændig forklare det der er skrevet om i starten og slutningen af kapitel 9 her i bogen, på en måde der får hendes datter til med ærefrygt at betragte den vidunderlige måde Gud har designet hendes krop og dens funktioner – og især æggestokkene som fantastiske “laboratorier”. Hvis moderen

213


er død, burde faderen ikke have problemer med at forklare det med kapitel 9 og andre portioner af denne bog som hjælp.

Drengene bør instrueres fuldt ud før de kommer i puberteten. Den rigtige forklaring findes i den midterste del af kapitel 9.

En dreng har nået puberteten når han har sæd udløsning mens hans sover. Alle drenge bør være fuldt ud instruerede, før de kommer til fysisk modenhed. Han bør komme til at forstå, at natlige udløsninger – natlige emissioner – er naturlige og normalt. Det er en naturlig “sikkerhedsventil” som Gud har designet til at eliminere overskud af sperma efterhånden som den udvikles, således at der ikke er behov for hverken onani eller førægteskabelig sex, som aldrig bør udøves.

Sandheden om Onani

Næsten alle bøger om sex produceret at læger, psykiatere og andre, fokuserer alene på det fysiske aspekt, og hævder at onani ikke er skadelig. DE HAR IKKE RET!

HVORFOR må mennesker, selv “professionelle”, altid gå til yderligheder så langt fra sandheden som muligt?

På den anden side har mange drenge fået den usandhed at vide, at onani fører til sindssyge, tab af mandighed, sterilitet, bumser, og så videre. Dette er heller ikke sandt. At afskrække drengene med løgne er ikke det man bør gøre”

Men onani er en form for PERVERSION. Og det er SYNDIGT! Det er fysisk skadeligt for drenge og mænd og virker sløvende på hjernen i en periode på op til tolv timer og kan endog virke delvis slørende på blikket – det er som en svag bedøvelse af

214


hukommelsen. Ofte vil en dreng være i en tilstand af åndsfraværelse efter at have onaneret.

Det er også psykologisk skadeligt! Tankerne er rettet på selvet, på sex og ikke på en yndig hustru; og hver gang giver det dårlig samvittighed, samtidig med at det ødelægger normal gensidig tillidsfølelse. Seksuelle erfaringer hører hjemme i ægteskabet! Den mentale holdning er af yderste vigtighed. Det var Guds mening, at sex skulle være helligt og vidunderligt, og udtryk for KÆRLIGHED i den mest intime, personlige, fysiske og psykologisk menneskelige oplevelse, der binder ægtemand og hustru sammen som ÈT KØD! Når sex udtrykkes på anden måde, BERØVES parterne for den fulde nydelse, den dejlige og VIDUNDERLIGE af Gud designede oplevelse! Husk at KÆRLIGHED ER at give -- det er en udadvendt omsorg og delagtiggørelse. Onani er ingen af delene.

Onani er ren og skær LYSTENHED og ønske om udløsning. Men Gud har sørget for udløsning i natlige emissioner under søvnen. Hvis en sådan naturlig udløsning er nødvendig, kan drengen eller manden tilskynde det ved at sove på ryggen.

De fleste drenge og piger får vanen med at onanere så tidligt, at de, efter at være vokset op, ikke kan huske hvornår de begyndte. Det er en kedelig vane og mange gange umulig at bryde. Der er ingen større plage!

Små babyer kan også opdage en seksuel sensation. Det sker ofte ved et tilfælde. Før det første fyldte år, kan babyer opdage det og begynde at onanere. Forældre bør derfor altid være på vagt. Det skal behandles på samme måde som at sutte på tommelfinger og putte fingeren i næsen. Lær barnet at det ikke skal lege med dele af sin krop. Tru ham ikke og lyv ikke for ham. Fortæl ham bare, at hans tommelfinger, hans penis, eller hans næse blev givet

215


til andre formål – og han må ikke misbruge dem. Understøt din undervisning med disciplin og hvis nødvendigt med straf!

Gå ikke ud fra, at det kun er drenge og mænd der onanerer. Det er en perversion som piger, og voksne kvinder også praktiserer. Forskellen i sex er kun relativ. Det er en højere procentdel af maskuline der praktiserer det, men flere feminine er skyldige end det normalt regnes med.

Dette behøver konstant opsyn! OVERSE DET IKKE! Det er et alvorligt ansvar for forældrene!

Omskæring

I et tidligere kapitel har omskæring været behandlet. Men på bekostning af gentagelse, skal det nævnes også i denne sammenhæng.

Som religiøst ritual er omskæringen i Det Ny Testamente åndelig – ændret til åndelig omskæring af hjertet ikke af kødet. Selv om det I DAG IKKE ER ET RELIGIØST RITUAL, er det alligevel stærkt anbefalet til alle drengebabyer alene af fysiske grunde. Find kapitlet og læs det igen. Omskæring vil i allerhøjeste grad mindske tilbøjeligheden til onani.

216